11.9.2016

Reseptinurkka: Maistuvat pikkusuolaiset

Vieraita tulossa iltakahville ja jotain olisi kiva tarjota? Pää lyö tyhjää uusien ideoiden kohdalla. Tässä olisi helpostusta ainakin pikkusuolaisen muodossa ensi hätään.

Siemennäkkäri on ihanan makuista ja se on helppo tehdä gluteenittomana, mikäli se tuottaa jollekin ongelmia. Mukavaa siitä tekee myös se, että voit itse valita näkkärin sisällön. Voit lisätä erilaisia siemeniä tai yrttejä maun mukaan esimerkiksi auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, rosmariinia, basilikaa,.. 
Itse käytin seuraavaa ohjetta:

SIEMENNÄKKÄRI


2 dl gluteenittomia jauhoja tai tattarijauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl vehnäleseitä
0,5 dl pellavansiemeniä
1 tl suolaa
2,5 dl kuumaa vettä
3 rkl rypsiöljyä


Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä toinen leivinpaperi taikinan päälle ja painele tai kaulitse tasaiseksi, kuten minä tein. Poista päällimmäinen paperi ja painele mahdolliset yrtit näkkärin pintaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Leikkaa näkkäri paloiksi ja anna jäähtyä kunnolla. Sitten rouskuttelemaan.
Jos haluat oikaista näkkärin ainesosien haalimisessa, vinkkaan, että Risentalla on valmis siemennäkkäriseos, johon tarvitsee lisätä vain vettä ja öljyä ;)





PÄÄLLISHERKUT LOHI-AVOCADONÄKKÄREIHIN


150 g gravilohta palana tai siivuina
2 kypsää avokadoa
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl raastettua piparjuurta (putkilosta)
2 rkl tuoretta korianteria
2 rkl majoneesia
1/4 tl mustapippuria myllystä
1/4 tl suolaa

Lisäksi muutama oksa korianteria ja sitruunalohkoja


Kuutioi graavilohi. Jätä palat odottamaan. Kuori ja paloittele avokadot kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja soseuta haarukalla rouheaksi tahnaksi. Lisää muut aineet ja sekoita. Levitä avokadotahna näkkileiville. Lusikoi päälle lohikuutioita. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile sitruunalohkojen kanssa. Lohi-avocado-resepti on soppa365:stä - ruoanlaittajan must osoitteesta.



Osa lohi-avocadotäytteestä tuli siveltyä myös juustopatongeille ja kylkeen kylmää kuplivaa aikuisille rosén ja lapsille Karpalokuohun muodossa. Oranssi kylmä alkukeitto sai lisää juhlan tuntua kuoharilasista nautittuna :) Joukossa taisi olla porkkanaa, sipulia, korianteria ja pari tomaattia taittamaan porkkanan makeutta.


Mukavaa syksyn odotusta teille!


4 kommenttia:

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!