5.9.2014

Vinkki leimaamiseen

Tulin ajatelleeksi, että osa teistä saattaisi olla kiinnostunut hyvästä vinkistä leimaamisessa. Tätä voi käyttää menestyksekkäästi myös vesimarmoroinnissa, joten sitä sotkua kokeilleet tai koristelutyylistä haaveilevat nyt silmä tarkkana.

Vinkkini on erityisesti glitterlakkojen alle tarkoitettu peel off -aluslakka. Minulla on tässä käytössä IsaDoran peel off*, mutta näitä löytyy nykyään jo monilta merkiltä. Eli kuinka päästään allaolevaan leimaustulokseen suuremmin sotkematta? Erityisesti Konadin musta on niin pigmenttistä, että se helposti tarttuu kuivempiin kynsinauhoihin kuin pihka housunpunttiin tai purkka hiuksiin.


1. Lakkaa ensin pohjalle haluamasi värisävy. Minä käytin tässä liukuvärissä Sally Hansenin korallinpunaista Chic Pink* ja helmiäisvalkoista Crystalline* lakkaa. Ne on tuputeltu meikkisienellä ja odottavat koristelua.2. Sivele reilu kerros peel offia kynnen viereen iholle, mahdollisimman lähelle kynsirajaa. Tämä siksi, että kynnen ylimenevän leimauksen on tarkoitus osua tälle kalvolle eikä iholle. Anna peel offin kuivua kunnolla ennen leimauksen aloittamista.3. Leimausvälineet esiin. Omani tässä: Konadin skraappa, löllöstampperi sekä leimauslaatta, tällä erää Pueenin 37, josta psykedeeliset kiemurat olisi tarkoitus saada kynnelle. 

4. Sivele leimauslakkaa rivakalla vedolla puhtaalle laatalle (puhdista ennen aloittamista esimerkiksi raa'alla asetonilla) ja vedä skraapalla ylimääräinen lakka pois. Laatan uriin jää riittävästi lakkaa leimausta varten. Leimauslaatan alla on kuvausta varten puhdas valkoinen paperi, muutoin käytössäni ovat joko miljoonaan kertaan sotkettu arkki tai sanomalehteä.5. Paina stampperi laattaa vasten ja tältä näyttää valmis leima tyynyssä. Sitten vain asemoimaan kynnelle. Leiman nostamisen ja kynnellepainamisen kanssa kannattaa olla nopea, että leima tarttuu kunnolla kynnelle. Kuivunut leima ei tartu kokonaisena, kokemuksen syvä rintaääni kertoo. 

6. Ja tässä leima painettuna pikkurilliin. Ylimääräinen musta lakka on nätisti tarttunut peel offiin, eikä kynsinauhoihin! Juuri niin kuin oli tarkoituskin.7. Tartu kuivaneen peel off-aluslakan reunasta kiinni ja kiepauta se hitaasti pois kynnen reunalta.

8. Valmista on!
Tällä samalla idealla voit suojella kynsinauhoja myös siis vesimarmoroinnissa, jossa sotku on vielä taatumpaa :) Oletteko kokeilleet tätä tekniikkaa vai mikä on teidän luottokeinonne siisteihin kynsinauhoihin (asetonin ja siistimispensselin lisäksi)?


Leimausiloa kaikille!

* Tuotteet on saatu testattavaksi maahantuojalta blogiyhteistyön kautta. 

9 kommenttia:

 1. Hieno vinkki, suurkiitos! T. eräs leimaamisharjoituksissa useasti tuskastunut

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen tuon vinkin kuullut! Hienot kynnet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lienee harrastajien kentässä laajasti tiedossa - ja hyvä niin :)

   Poista
 3. Ihanat kynnet :) Pitäis itsekin koittaa tota peel offilla suojaamista. Vois säästää hermoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilostun näistä teidän kehuista täällä :)
   Kokeile ihmeessä seuraavalla kerralla, muista vain antaa peel offin kunnolla kuivaa niin uskon, että siistiminen on moninkertaisesti helpompaa!

   Poista
 4. Samaa tapaa tulee käytettyä jos jaksaa ja muistaa:) samoin liukuvärissä ja kaikessa sotkevassa yritän käyttää.

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!