10.6.2014

Monikäyttöinen kookosöljy

En ole tullut esitelmöineeksi viimeisimmästä öljytulokkaastani, vaikka se on ollut käytössä jo yli kuukaudenpäivät. Saanen esitellä - Urtekramin luomukookosöljy.


Kookosöljyistä on puhuttu blogeissakin jo pitkään ja paljon hyvää. Itse tutustuin aineeseen ensimmäisen kerran ystäväni keittiössä viime kesänä. Sitten erään tuttavan linkissä. Ja lopulta blogeissa myös kosmetiikkatarkoituksessa.


Kookosöljy on todella monipuolinen aine, joka käy keittiökemistin luonteelle vallan mainiosti. Purkista voi käyttää tuotetta niin paistamiseen, leivontaan, kasvojen puhdistukseen kuin koko kehon hoitoonkin. Tähän väliin on tosin muistutettava, että ihonhoitoon käytettävä öljy on syytä siirtää erilliseen astiaan ruoanlaittoon jätettävästä öljystä, mutta senhän te jo tiesittekin. Itselläni tämä kyseinen purkki on kokonaan kosmetiikkakäytössä, josta toki on puhtauden näkökulmasta hyvä ottaa esim. puhtaalla lusikalla tuotetta tarvittava määrä. Öljy on härskiintymätöntä ja säilytysaika huoneenlämmössä on vähintään kaksi vuotta. Sitä ei tarvitse siis säilyttää jääkaapissa.Ja sitten niihin keittiön ulkopuolisiin käyttökohteisiin. Kookosöljyä voi käyttää hiusten tehohoitona vaikka saunassa. Se myös rakennepaikkaa hiuksia, jos niissä on sellaiselle tarvetta. Käytän itse kookosöljyä sekä tehohoitona että hiuksiin jätettävänä, silottavana hoitoaineena niin, että hieron tipan öljyä sormenpäihini ja puristelen pyyhekuiviin latvoihin. Kiilto on taattu ja harottavat latvat tiessään, kunhan ei hölväile liikaa. Myös lusikallinen vaaleaa massaa tai nestemäistä öljyä ennen saunaa hiuksiin ja päälle kunnon muhittelut tekevät hiusten latvoille nannaa. Kampaajani kehui viimekäynnillä hiusteni parantunutta kuntoa ja kysyi mitä olen hiuksilleni tehnyt, sillä ne takkuuntuivat kosteana vähemmän ja olivat joustavat ja vahvistuneet latvoistakin ilman käsittelyainejäämien tuntua. Kookosöljy on kiinteää alle 25 asteen lämpötilassa ja pehmenee lämpimämmässä nestemäiseksi.Kasvojen puhdistuksessa tämä on kaksoispuhdistuksen öljymäisenä meikin irrottajana aivan omiaan ja jos sattuu vielä pitämään kookoksen tuoksusta, tässä aletaan olla jo aika mukavissa saavutuksissa sellaisen tuotteen osalta, jota löytyy niin luontaistuotekaupasta, netistä kuin ihan perusmarketistakin.

Kynsille ja kynsinauhoille kookosöljystä on myös apua. Samalla kun pesee kasvot tai sivelee hiushoitoa, saa kosteutusta myös kynsille! Kookosöljyä kannattaa käyttää ihan vartalorasvanakin, jos oma iho on kuiva ja janoaa kosteutusta. Aurinkosuojana tämä on näin kesäaikaan varmasti myös paikallaan, käyttäväthän jotkut siihen tarkoitukseen myös oliiviöljyä. Jostain luin, että rohkeimmat ovat käyttäneet tuotetta myös intiimitarkoituksiin...Oletko sinä käyttänyt kookosöljyä vielä jollakin muulla tavalla, josta minunkin olisi hyvä olla tietoinen? Jätä toki vinkkisi kommentteihin meille muillekin kokeiltavaksi!

2 kommenttia:

  1. Kookoshommelit on jääneet kokeilematta, mutta ehdottomasti kiinnostaisi kokeilla mitä se tekee hiuksille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Kaisa kokeilemaan. Sinunkin pitkät hiuksesi olisivat varmasti kesäauringon kuivattaessa mielissään tästä. Eikä muuten rasvoitakaan, kun käyttää maltillisesti hiuksiinjätettäessä ja tehohoitohan peseytyy pois. Mars mars kauppaan :)

      Poista

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!