27.12.2013

Joulun jälkimainingeissa

Välipäivät. Ale alkoi jo ennen joulua ja jatkuu vaan. Kätevät emännät hankkivat ensi vuoden lahjat tai joulukoristeet nyt alennusmyynnit hyödyntäen, mutta valitettavasti en itse kuuluu tähän Marttailun hyvään kastiin. Ai miksikö? Koska tunnistan oman mielenvaihtuvuuteni varsin nopeaksi ja nyt hankitut lahjat eivät ehkä enää mielestäni sovikaan saajilleen vuoden päästä. Ja onhan se totta, että mallit ja värit ehtivät vaihtua niin vaatteissa, koristeissa kuin tekniikassakin vuodessa jo sen seitsemän kertaa. Kulutushysterian ihanuuksia tai kirouksia nämäkin, ihan miten haluaa ajatella.

Ettei nyt vain pääsisi joulun suklaaähky, kinkkuähky, laatikkoähky ja muu peittoamaan ajatukset joulunpunaisista hetkistä, tässäpä vielä yhdet punakat kynnet tarjolle. Voisimmeko sopia ihan nyt ja tässä, että joku teistä ilmoittaa minulle ensi vuonna riittävän ajoissa, että punaiset lakat pitää nyt pistää lukkojen taa ja lukon saa avata seuraavan kerran aikaisintaan puolen vuoden kuluttua? On meinaan sen verran paljon tullut nyt punaista, että huh huh. Lakkana OPIn Danke-Shiny Red (se Ruby Pumps kummittelee mielessä, miksi minulla ei ole sitä??) ja tarrat ovat edelleen niitä hieman reunoiltaan näkyviä, mutta käytössä eivät onneksi noin selkeästi erotu kuin pysäytetyssä kuvassa.






Kuvien kanssa sai taas taistella, onkohan muillakin ollut taas samoja ongelmia? Värit eivät aluksi suostuneet toistumaan sinnepäinkään... todistusaineistoa ohessa:

Vasemmanpuolimmainen suoraan tallennuksen jäljiltä (kiitos Picasa "#%%¤), oikealla Paintin kautta PNG-muotoon saatettu alkuperäinen kuva. Picasassa käytetty kuva oli jo pilaantunut ja sitä ei saanut enää väreiltään oikeaksi vaikka PNG:ksi olisi uudelleen tallentanutkin.  

5 kommenttia:

  1. Kuvien kanssa on ollut säätämistä, otin asetuksista pois sen automaattisen korjauksen ja se tuntuisi jeesaavan, mutta lataan silti osan png-muodossa varmuuden vuoksi.
    Kaunis lakka, tää oli vaihtoehtona punaista ostaessa mutta päädyin kuitenkin In My Santa Suitiin. Ero ei ole suurensuuri:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sissi, kun pääsen Picasani kimppuun tsekkaan kyllä heti tuon automaattisen korjauksen eston.

      Poista
    2. ...täytyykin kurkata omat asetukset Picasasta...!

      Poista
  2. Höpsis, sie tykkäät punaisesta ja sulle se käy. Jos tammikuun pidät taukoa..? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo.. niinpä kyllä. Punoittaa nuo kynnet ajatuksissakin vielä sen verran, et josko pitäisi sellaisen kynsienvalkaisukuukauden? Ehkä yksi kuukausi olisi totuudenmukaisempi, kun se kevätkin sieltä ajallaan alkaa kolkutella ja kivat pinkit sävyt alkavat hiljalleen huudella laatikosta.. :D

      Poista

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!