3.4.2015

Reseptinurkka: Juhlava menu helposti - Sitruuna-lakumousse

Mitä olisikaan herkullinen ateria ilman jälkiruokaa? Créme Ninonin ja paahtopaistisalaatin jälkeen sitruuna ja lakutoffee sulautuvat yhteen makoisaksi jälkiruoaksi.

SITRUUNA-LAKUMOUSSE

100g sitruunan makuista valkosuklaata (mm. Fazerilla)
3 lakritsitoffeepatukkaa (Kickejä)
2 dl kuohukermaa
(säilyke)päärynän puolikkaita






Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta 1 dl kermaa, kaada suklaalle ja sekoita tasaiseksi. 

Kuumenna toista moussea varten 1 dl kermaa yhdessä paloiteltujen Kick-patukoiden kanssa. Kuumenna ja sekoita, kunnes lakutoffee on sulanut.
Kaada lakumousse toiseen kulhoon. Peitä kulhot ja siirrä jääkaappiin 4 - 6 tunniksi.

Vaahdota mousset kuohkeiksi. Siirrä halutessasi pursotinpussiin, jos haluat oikein hifistellä esillelaiton kanssa.

Laita jälkiruokakulhojen tai pienten lasien pohjalle siivutettua päärynää, sen päälle lakumoussea. Nostele päälle lisää päärynäviipaleita ja nostele tai pursota pinnalle sitruunamoussea. Koristele valkosuklaarouheella.

kuva: Sanomalehti Karjalainen


Vinkki kaikille Kicks-faneille; osta suosiolla jo yksi ylimääräinen patukka jälkiruoan tekovaiheeseen ja älä polta suutasi kuumassa lakumoussekastikkeessa...

Onnistuneita herkutteluhetkiä - Bon Appétit!
Ja hyvää pääsiäistä.


Ohje on sanomalehti Karjalaisen resepti-palstalta helmikuulta 2015.

3 kommenttia:

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!