Mitä olisikaan herkullinen ateria ilman jälkiruokaa? Créme Ninonin ja paahtopaistisalaatin jälkeen sitruuna ja lakutoffee sulautuvat yhteen makoisaksi jälkiruoaksi.
SITRUUNA-LAKUMOUSSE
100g sitruunan makuista valkosuklaata (mm. Fazerilla)
3 lakritsitoffeepatukkaa (Kickejä)
2 dl kuohukermaa
(säilyke)päärynän puolikkaita
Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta 1 dl kermaa, kaada suklaalle ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna toista moussea varten 1 dl kermaa yhdessä paloiteltujen Kick-patukoiden kanssa. Kuumenna ja sekoita, kunnes lakutoffee on sulanut.
Kaada lakumousse toiseen kulhoon. Peitä kulhot ja siirrä jääkaappiin 4 - 6 tunniksi.
Vaahdota mousset kuohkeiksi. Siirrä halutessasi pursotinpussiin, jos haluat oikein hifistellä esillelaiton kanssa.
Laita jälkiruokakulhojen tai pienten lasien pohjalle siivutettua päärynää, sen päälle lakumoussea. Nostele päälle lisää päärynäviipaleita ja nostele tai pursota pinnalle sitruunamoussea. Koristele valkosuklaarouheella.
kuva: Sanomalehti Karjalainen
Vinkki kaikille Kicks-faneille; osta suosiolla jo yksi ylimääräinen patukka jälkiruoan tekovaiheeseen ja älä polta suutasi kuumassa lakumoussekastikkeessa...
Onnistuneita herkutteluhetkiä - Bon Appétit!
Ja hyvää pääsiäistä.
Ohje on sanomalehti Karjalaisen resepti-palstalta helmikuulta 2015.
Tän on pakko olla hyvää!
VastaaPoistaMitäpä luulet :D :D
PoistaArvaa miksi postauksessa ei ollut valmiista annoksesta omaottamaani kuvaa...? Röyh.
Kuulostaa aika herkulliselta:)
VastaaPoista