1.4.2015

Reseptinurkka: Juhlava menu helposti - Marinoitu paahtopaisti salaattipedillä ja uunissa kuivatut tomaatit

Reseptinurkan toinen osuus juhlavasta menusta aukeaa silmienne eteen, olkaa hyvää. 

MARINOITU PAAHTOPAISTI SALAATTIPEDILLÄ

n. 400g naudan ulkofileetä
voita ja öljyä
pippuria

marinadi:
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl omenamehua tai omenasiideriä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
ripaus sokeria
musta- ja rosépippureita rouhittuna

lisäksi:
salaattisekoitusta
rucolaa
punasipuli
pieniä suolakurkkuja
uunissa kuivattuja tomaatteja
(tai kirsikkatomaatteja lohkoina)

Poista fileestä kalvot terävällä veitsellä. Paista kauttaaltaan pannulla kauniin ruskeaksi voi-öljyseoksessa. Rouhi pinnalle suolaa ja pippuria ja siirrä uuninkestävään astiaan. Työnnä keskelle paistomittari. Kypsennä fileetä uunissa 150 asteessa kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Itse pidän mediumista tai jopa medium miinuksesta niin otin lihan pois uunista lämpömittarin näyttäessä 57 astetta. Kääri filee folioon ja anna levätä huoneenlämmössä puolisen tuntia.


Lihan kypsyessä uunissa ehdit tehdä samaan uuninlämpöön myös kädenkäänteessä valmistuvia itsekuivattuja tomaatteja.

UUNISSA KUIVATUT TOMAATIT

rasia kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria
sokeria 
balsamicoa
oliiviöljyä

Puolita kirsikkatomaatit ja levitä pellille leikkuupinta ylöspäin. Rouhi pinnalle suolaa ja pippuria ja lisää ripaus sokeria. Se vahvistaa tomaatin aromeja. Pirskota päälle vielä balsamicoa ja oliiviöljyä. Kyllä, tämä on juuri näin nopeaa ja helppoa.

Kuivaa tomaatteja kiertoilmauunissa 150 asteessa pari tuntia, kunnes tomaatit ovat kuivuneet ja ottaneet hieman väriä. Voit ajoittaa tomaatit lihan jälkeen uuniin niin, että nostat kuivuneet tomaatit valmiille salaattipedille, kun liha on marinoitunut. Tomaatit voi tehdä myös etukäteen, jolloin säilytä niitä kannellisessa rasiassa tarjoiluun asti.



Sekoita sitten marinadin ainekset. Kun filee on tasoittunut huoneenlämmössä, leikkaa se ohuiksi siivuiksi ja levitä laakeaan astiaan. Valele lihoille marinadi. Peitä ja anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan. Ota hyvissä ajoin ennen ruokailua huoneenlämpöön niin liha lämpeää.

Tarjoa liha salaattipediltä, jossa on erilaisia salaattilaatuja, viipailoitua punasipulia, suolakurkkuja ja uunissa kuivattuja tomaatteja. Tapanani on soveltaa ohjeita, joten tähänkin lisäsin aineksiksi vielä tuorekurkkua ja fetakuutioita.




Kylkeen lasi punaviiniä ja nauttimaan.

Ohjeet ovat sanomalehti Karjalaisen resepti-palstalta helmikuulta 2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!