(4 annosta)
400g pakasteherneitä
25g voita
1 salottisipuli
1 pieni jauhoinen peruna
1 valkosipulin kynsi
3dl kana- tai kasvislientä
1,5dl kuohukermaa
0,5dl kuohuviiniä
suolaa, valkopippuria
merileväkaviaaria tai pekonia
Kuullota silputut sipulit ja kuutioitu peruna voissa. Lisää herneet ja kanaliemi. Keitä noin 15 minuttia. Soseuta keitto. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Vinkki: Tähän asti keiton voi valmistella jo hyvissä ajoin etukäteen.
Lorauta keittoon vielä kuohuviiniä tai samppanjaa. Annostele esimerkiksi kookkaisiin kahvikuppeihin. Itse käytän kahvikuppeja usein alkukeiton tarjoiluastioina. Tällä erää astioina olivat Teeman valkoiset pienet annoskulhot. Koristele annokset kermanokareella ja merileväkaviaarilla tai rapeiksi paistetuilla pekonitikuilla. Ja koska kyseessä on juhlava menu, kaada laseihin kuohuvaa, jota käytit keiton teossa.
Tämä oli taivaallisen hyvää. Miten ihmeessä en ole ennen tehnyt mitään tällaista? Varmuudella tekolistalla jatkossakin. Keitto on samettisen pehmeää ja ihanan raikkaan väristä. Kermanokare päällä pehmentää suutuntumaa ja pekonikuutiot antavat mukavasti vastakohtaa rouheudella ja suolaisuudella.
Maista ja ihastu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!