30.3.2015

Reseptinurkka: Juhlava menu helposti - Crème Ninon

Hypätään välillä keittiön puolelle, jos sopii. Viihdyn tilavassa keittiössämme oikein hyvin ja nautin uusien reseptien kokeilusta. Koemaistajina toimivat milloin perhe ja ystävät, toisinaan taas naapurit tai työkaverit. Tämänviikkoisesta reseptikokoelmasta saan kiittää paikallislehteämme Karjalaista, josta nappasin reseptit testiin ystävänpäivää ennen. Instassa julkaisinkin jo tekovaiheen kuvaa, jolloin lupasin jakaa reseptiä täällä blogin puolella. Toivottavasti resepteistä olisi inspiraatiota teillekin. Julkaisen reseptit maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, sillä yhdestä postauksesta olisi tullut kuvineen turhan pitkä. Malttakaa siis mielenne ja antakaa veden herahtaa kielelle niin perjantaina teillä on viikonlopuksi juhlavan menun ainekset tiedossa!



CRÈME NINON
(4 annosta)

400g pakasteherneitä
25g voita
1 salottisipuli
1 pieni jauhoinen peruna
1 valkosipulin kynsi
3dl kana- tai kasvislientä
1,5dl kuohukermaa
0,5dl kuohuviiniä
suolaa, valkopippuria
merileväkaviaaria tai pekonia


Kuullota silputut sipulit ja kuutioitu peruna voissa. Lisää herneet ja kanaliemi. Keitä noin 15 minuttia. Soseuta keitto. Mausta suolalla ja valkopippurilla. 

Vinkki: Tähän asti keiton voi valmistella jo hyvissä ajoin etukäteen.

Jos teit keiton jo aiemmin, kuumenna se uudelleen tässä vaiheessa. Lisää joukkoon vaahdotettua kuohukermaa nostellen. Säästä kermaa myös annosten koristeluun.

Lorauta keittoon vielä kuohuviiniä tai samppanjaa. Annostele esimerkiksi kookkaisiin kahvikuppeihin. Itse käytän kahvikuppeja usein alkukeiton tarjoiluastioina. Tällä erää astioina olivat Teeman valkoiset pienet annoskulhot. Koristele annokset kermanokareella ja merileväkaviaarilla tai rapeiksi paistetuilla pekonitikuilla. Ja koska kyseessä on juhlava menu, kaada laseihin kuohuvaa, jota käytit keiton teossa.




Tämä oli taivaallisen hyvää. Miten ihmeessä en ole ennen tehnyt mitään tällaista? Varmuudella tekolistalla jatkossakin. Keitto on samettisen pehmeää ja ihanan raikkaan väristä. Kermanokare päällä pehmentää suutuntumaa ja pekonikuutiot antavat mukavasti vastakohtaa rouheudella ja suolaisuudella. 


Maista ja ihastu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!