27.2.2014

Mavala Spring Romance 2014 swatches

Kevään ensimmäiset auringonsäteet näillä korkeuksilla kirvoittivat hymyn huulille ihan siitä pienestä syystä, että sain nakata aurinkolasit ensi kertaa silmille autolla ajaessa! Sieltä se kevät tulee, ajattelin ja hymistelin.

Seuraavat kuvat ovat lämpösävyltään hieman entisiä kuvia erilaisemmat johtuen siitä pienestä ja yksinkertaisesta syystä, että vaihdoin valaisimeeni päivänvalolampun. Enkä tiennyt minkälaisen säätövyöryn tyrkkäsin liikkeelle... Kuvamäärä on postauksessa suuri, joten ottakaa tähän väliin pieni sormien venyttely ja koettakaa jaksaa scrollailla alas asti.





Uuden lampun valo on selkeästi edellistä lamppua (Samsung Pleomax 4200K) kylmempää, vai pitäisikö todeta että valkoisempaa ja edellinen on ollutkin lämpimämpää? Tämä uusi on Airamin Day Light, jonka Kelvinit ovat 6500. Taustanvaihtoprojektini on edelleen kesken ja nyt vaihtamani lamppu ei luonnollisesti keskustellut samalla murteella kamerani vanhojen säätöjen kanssa. Huomasin säätöjen päivittämistarpeen harmillisesti sen verran myöhään, että nämä ensimmäiset kuvat eivät ehtineet saada uutta asetusta. Tästä johtuen ihonväri on kuin suoraan kalmistolta, mutta toivon ettei se karkota teitä lakkojen katselusta.




Magic on hennon vaaleanoranssi lakka, joka on varsin ohutta. Se levittyy kuitenkin kohtalaisesti, kun muistaa ottaa siveltimeen maltillisen määrän lakkaa. Vaikka lakatessa ensimmäistä kerrosta Magic vähän raidottui, se silisi lakan kuivuessa. Kahdella kerroksella ei tullut vielä täysin peittävää, joten kynsillä on kolme kerrosta.






Romantic on samalla tavalla hieman ohut lakka, mistä syystä kynsillä on jälleen kolme kerrosta. Lyhyemmille kynsille kaksikin saattaisi olla riittävä.

Alla yksi kuva kahden kerroksen jälkeen selvennykseksi, vapaa kasvu näkyy edelleen:



ja seuraavassa ironisesti "lamppuiloittelua" siitä, kuinka erilaiseksi saman lakan voikaan erilaisessa valaistuksessa saada:



Airamin luonnonvalolamppu 6500K,
ilman säätöjä - not like this!
Samsung Pleomax 4200K

Sinertävän luonnonvalolampun alla lakasta tuli ilman säätöjä fuksianpinkki, Pleomaxin viileän valkoisen valon alla koralliin tai lohenpunaiseen taittava. Lähempänä totuutta, mutta silti aavistuksen liian punainen. Tämän lakkaajan pää oli enemmän kuin pyörällä uusista valaistusmuutoksista ja sen tuomista värilämpötilapohdiskeluista, mutta innostavalla ja kiinnostuneella tavalla. Nyt valaistus olisi saatava kohdilleen.

Tässä otoksia seuraavalta päivältä luonnonvalossa.



ulkona ilman salamaa
sisällä ikkunan läheisyydessä ilman salamaa
Mavalan pressikuvasta voi varmistua, että korallinpunainen on lähempänä totuutta, joten palasin kamerani ääreen ja aloin sorvaamaan valkotasapainoa ja ISO-arvoja uudelle lampulle sopivaksi.




Lopputulos alkaa jo miellyttää omaakin silmää ollen oikeasti väriensä puolesta sitä mitä pitääkin. Kun saan vielä taustan mieleisekseni niin aletaan olla hyvällä pohjalla.



Poetic maalailee kevään pastellisävyjä hempeän hattaraisella vaaleanpunaisella. Kynsillä kolme kerrosta.



    




Graphic on sarjan peittävin lakka, kuvissa vain kaksi kerrosta. Kerrosmäärä on mielestäni hyvä, ettei kuivumista tarvitse odotella niin kauan. Väri on muikean fuksianpunainen, kerrassaan herkullisen räikeä. Pullossa lakan seassa näkyy selkeää shimmeriä, jota voi havaita hieman myös kynsillä.



Lyric, kokoelman runokielinen ja eteerinen keijukainen. Kermanvaalea ja rauhallisen helmiäisenhohtoinen lakka, jossa häivähdys vanhaa roosaa ja vaaleanpunaista. Selkeää toimistolakka-ainesta, jos ei halua aikaansaada keskustelua kynsistään kahvipöydässä. Lyric on myös ohutta, joten vaatii useamman kerroksen, kuvissa kolme kerrosta. Onneksi lakka levittyy hyvin, joten kerrostaminen ei tuota ongelmia.


Todellinen hohtava nudelakka.


Pantonen vuoden 2014 väri on nimeltään Radiant Orchid, säihkyvä orkidea. Mavalan kokoelman viimeinen kaunokainen, Mystic, on juuri tämän sävyinen yhdistäen fuksian, violetin ja vaaleanpunaisen pohjasävyjä. Pantone kertoo säihkyvän orkidean edustavan itsevarmuutta, iloa, rakkautta ja terveyttä. Kun palailee takaisin Mavalan pressikuvaan, Mystic eroaa kyllä aika voimakkaasti todellisesta väristä. Pressikuvassa lakka on selkeästi sinisempi kuin reaalimaailmassa. Kynsillä kolme kerrosta, kaksikin olisi saattanut jopa riittää.



Suosikeikseni nousivat tästä kokoelmasta haasteellinen kuvattava Romantic, räyhäkkä ja peittävä Graphic sekä nyt niin kuumasävyinen Mystic.

Mille lakalle sinä lämpenit eniten?
Is there some Spring Romance in the air?

Tuotteet on saatu testattavaksi blogiyhteistyön kautta.

2 kommenttia:

  1. Oikeastaan kaikki nuo lakkasävyt oikein nättejä ja tykkään myös Mavalan pullosta. Terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävyt ovat ihanan keväisiä. Nyt siis vain silmät auki kaupassa, kun alkavat saapua hyllyihin niin pääset nappaamaan omasi!

      Poista

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!