18.2.2014

Wanhat kynnet

Uskallan veikata, että Wanhojenpäivä on lähes jokaiselle lukion toisluokkalaiselle nuorelle naiselle The Day kakkosvuoden aikana. Päivään panostetaan huikeita summia, tuntimääriä ja energiaa; ja syystä. Päivä, jolloin ollaan kaikkien katseiden alla ja nautitaan ihailusta vaatii panostuksia. Ja ollaan koulun vanhimpia, tietysti. Puvun ja hiusten lisäksi myös muut asusteet ovat suuressa roolissa, eivätkä kynnet näytä nykyään jäävän tämän osaston häntäpäähän. Omat kynteni kyseisenä päivänä mahtoivat olla ihan värittömällä lakalla lakatut (?), mutta ajat ovat onneksi muuttuneet.

Sain kunnian tehdä lakkaukset ihanaan fuksiansävyiseen pukuun. Pohjatyöt oli tehtävä kunnolla, sillä kynnet olivat kuulopuheiden mukaan heikot, liuskoittuvat ja lyhyet. Niinpä annoin laatikostani ajoissa Essien Help Me Grow'n ja käskyn kipaista apteekin kautta biotiinia. Olen havainnut itselleni hyväksi Vitabalansin Biotiini Strong Hair & Nail -tabletit, joissa biotiinia on rutkasti ja kyytipoikana vielä sinkkiä ja L-metioniinia. Tähän väliin lyhyt oppimäärä kynsien ja biotiinin yhteistyöstä: Kynsien ja hiusten rakennusaineena toimii sarveisaine eli keratiini. Kynsilevy koostuu kolmesta keratiinikerroksesta ja niiden välissä olevasta rasvasta. Kynnen juuressa oleva vaalea, puolikuuta muistuttava alue on pehmeää keratiinia, joka kovettuu kovaksi keratiiniksi kynnen kärkeä kohti. Biotiini vahvistaa tätä kynnen keratiinia, sekä nopeuttaa ja lisää kynsien keratiinin muodostusta. Sen vaikutus kynsissä alkaa näkyä noin kolmen kuukauden kuluessa. Jos kynsissä on vähän rasvaa, on kynsi hauras ja liuskottunut. Kynsiä kannattaa siis rasvata! Hivenaineista sinkki edistää kynsien pysymistä normaalina. Biotiinilla ei ole mitään sivuvaikutuksia eikä sitä voi yliannostella, joten se sopii myös lapsille.


Kynsienhoitorutiinit olivat tuottaneet tulosta, sillä seuraavissa kuvissa näkyvät selkeästi vahvistuneet kynnet. Nuoren naisen toiveena oli ranskalainen manikyyri värillisellä kärjellä. 



Pohjalle kaksi kerrosta Essien Sugar Daddy'a, joka on unohtunut kuvista kokonaan. Kärkiin on töpötelty Essien Madison Ave-Hueta pari kerrosta ja sen päälle ChG:n Strawberry Fieldsiä. Säihkeeksi vielä saman sarjan Fairy Dustia ja muutama kirkas strassi niin juhlakynnet olivat valmiit. 




Perinteinen pikkupaniikki saatiin vielä aikaiseksi, kun yhden kynnen lakka lohkesi, mutta ensiapu auttoi ja juhlat juhlittiin tyylikkäästi ehjissä kynsissä ja vaatteissa.


Onnea vielä sinulle, joka lakkauksen omaksesi tunnistat, sekä kaikille muille koulujensa vanhimmille!



6 kommenttia:

  1. Söpön tyylikkäät tanssiaislakkaukset! :)Puku lie ollut myös samaa värimaailmaa...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, puku oli juurikin samansävyinen timanteilla koristeltu ihanuus.

      Poista
  2. Tosi nätit! ♥
    Fairy Dust on kyl kaikkien lakkausten piristäjä ja pelastaja!

    VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!