22.1.2014

Testissä: Seliar Argan Hair Secrets

Erilaiset kosmetiikkaöljyt ovat vallanneet huomaamatta tilaa tasojemme pinnoilta ympäri taloa. Niitä on kynsilaatikossa, meikinpuhdistuksessa, yöpöydällä ja nyt ne ovat salakavalasti löytäneet tiensä pienien pullojen (100ml) muodossa myös kylpyhuoneeseemme. Seliar oli minulle ennalta tuntematon merkki, mutta sampoossa ja hoitoaineessa ollut arganöljy sai mielenkiintoni heräämään. Kaikissa Seliarin tuotteissa sanotaan olevan aitoja luonnonöljyjä.


Sampoo on kirkasta ja tuoksuu mystiselle. Marrakechin Sadunkertojien torilla tuhansien mausteiden huumaavassa tuoksumeressä tuoksui tältä. Mausteinen ja voimakas, paremmin en tuoksua osaa oikein kuvailla. Myös pullojen värimaailma ja kuviointikieli ohjaavat itämaisiin ajatuksiin. Kaipasin vähän oppikirjatietoutta (kuukkelointia) arganöljystä: se on tuotettu kylmäpuristamalla Argania Spinosa puun hedelmiä, jotka kasvavat Soussen alueella Marokossa. Kappas, kun sain ensimmäisenä mieleeni maustetorin ;). Se suojelee, kirkastaa, ravitsee ja vahvistaa hiusta. Öljy sisältää runsaasti E-vitamiinia, luonnon omaa antioksidanttia, joka auttaa suojaamaan hiuksia ikääntymiseltä ja vapailta radikaaleilta. Näissä tuotteissa on myös pellavansiemenöljyä, joka silottaa hiusta ja jättää sen silkkisen pehmeäksi ja kirkastaa sitä. Silkkiproteiini puolestaan kosteuttaa ja korjaa säilyttäen silti hiusten keveyden. Tuoksun sanotaan olevan "Cashmere".. oukkei. Mene ja tiedä.

Seliar sampoo

Hoitoaine jatkaa samalla tuoksumaailmalla ja on mukavan paksua. Pitkät hiukseni kaipaavat erityisesti talvisin hurrrjasti kosteutta, joten tämä setti jos mikä tuli oikeaan aikaan! Testattuani näitä nyt hyvän tovin, hiukset tuntuvat pesun jälkeen mukavan pehmeiltä ja eivät takkuunnu sen enempää kuin luottopesuaineideni jälkeenkään eli kuuluvat minulle sopivien joukkoon. Hiuksista ei tule raskaat ja lähmäiset, mikä ei ole aina niin itsestäänselvyys. Nämä sopivat varmasti värjäämisen ja lämpökäsittelyjen rasittamille talvipörhäköille kutreille. Vielä kun sivelee pari tippaa hiusöljyä pesun jälkeen hiusten pituuksiin niin luulisi kestävän paremmin hyytävän kylmiä tuulia, pakkasta ja vastavuoroisesti kuumia suoritusrautoja ja hiustenkuivaajaa. Ainakin omat värikäsitellyt hiukseni imivät näistä kaiken mahdollisen. Jään jopa miettimään tarvitsisinko näitä toiset, isommat pullot..?

Seliar hoitoaine


Tuotteet on saatu testattavaksi blogiyhteistyön kautta CosMeryalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!