18.7.2014

Ilosaarirock - varma loman alkamisen merkki

Kesäiset säät olivat ymmärtäneet saapua Itä-Suomeen ennen kuin perinteinen Ilosaarirock starttasi viime viikonloppuna. Auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta 1972 keltaisiin paitoihin pukeutunutta vapaaehtoista oli joko suorittanut työrupeamansa alkuviikolla rakennus-, somistus- tai cateringtiimeissä tai odotti vielä jännityksenväreet iholla omaa pestiään rokkiviikonlopun kiihkeässä sykkeessä. Ison kiitoksen ansaitsevat myös ne kymmenet ja taas kymmenet vapaaehtoiset, jotka maanantain koittaessa olivat pukeneet omat paitansa ylleen ja siivosivat rokkikansan jälkeensäjättämiä tuotoksia ympäristöstä.


Kuva: Ilosaarirockin FB-sivut

Tähän kimppakuvaan on päässyt vain murto-osa keltaisista hymysuista! Itsekään en tässä kuvassa komeile. Kuva on otettu päälavalta ja koko tuo hiekka-alue velloi autuaallisena ihmismerenä lauantain ja sunnuntain ajan. Taustalla mikserikopin takavasemmalla on iso päälavan anniskelualue, josta ne ehkä legendaarisimmat valokuvat Rokin ilotulituksista ja valtavasta ihmismassasta on vuosi vuoden jälkeen otettu.

Ilosaarirock 2009


Laulurinteelle oli pakkautuneena viikonlopun aikana yli 52 000 ihmistä, joiden kasvoilta loistivat sekä hymy että hyvä tuuli. Oman leiviskäni vapaaehtoistyöstä hoidin siis Ilosaarirockiin ensimmäistä kertaa rakennetussa Artistiteltassa, jossa artistit saivat ruokailla, levätä ja katsoa vaikka futiksen MM-kisoja. Huippuhomma taas, ei voi valittaa. Viime vuonna työskentelin päälavan back stagella ja oli mukava moikata entisiä tuttuja.


Perjantain Suloklubi on perinteisesti suomalaisten bändien ilta. Tälle vuodelle oli saatu jälleen monipuolinen kattaus artisteja loistamaan Tähtiteltan hämyisään syleilyyn. Anssi Kela, Pariisin Kevät, sekä kaksituntisen keikan heittänyt Eppu Normaali saivat kansan hytkymään ja harrastamaan yhteislaulua. Tällaisen hurmoksen lopuksi oli varmasti Eläkeläiset - Humpfonia! -setin huikeaa tulla lavalle. Eläkeläiset -bändi oli ottanut mukaansa Kuopion kaupunginorkesterin ja koko viisikymmenpäinen porukka mahtui kuin mahtuikin lavalle sulassa sovussa! 
Ilosaarirockin artistiesittelyssä Humpfoniasta vihjattiinkin koukuttavaan sävyyn: 
"Mitä tapahtuu, kun viinaan menevät humppaveikot kohtaavat kellokorttia kantavat, koulutetut pukumuusikot? Kumpi katkeaa ensin, kapellimestarin pinna vai Voutilaisen komppi? Onko kyseessä totaalinen typeryys vai suuri nerous? "
Ja kyllä se hyvin näytti uppoavan kansaan. Letkajenkkajono kiersi ihmisjoukon seassa ja mukaan liittyivät yhtä sulavasti niin rouva juhlapaidassaan kuin rento rantajäbä reppu selässään! Ihanaa yhteishenkeä sanon minä.

Lauantaina viidellä eri lavalla riitti nähtävää ja kuultavaa kaikkiin musiikkityyleihin 28 artistin voimin. Illan pimentyessä Joensuun omat pojat Happoradiosta nousivat illan viimeiseen vetoon Päälavalle kynttilämeren (kännykän valojen) valaistessa kymmentuhatpäisessä yleisössä.


Sunnuntai ei artistikattauksessaan hävinnyt lauantaille, sillä moni odotti joko Ellie Gouldingia, ensimmäistä Suomen keikkaansa vetänyttä Portisheadia tai illan päättänyttä Alice in Chains'ia kuin kuuta nousevaa. Päivällä Olavi Uusivirran festarisuutelu nousi somessa uutiskynnyksen yli, mutta en lähde ruotimaan moista (kukkahattutäteilyn aikaansaamaa tiukkapipoista) mielipidekirjoitusta. Itselleni oli nautinnollista huojua silmät suljettuina ihmismassassa auringon syleillessä ja Jenni Vartiaisen kaikuessa korvissa. Ja toki Ellie Gouldingin keikka oli huikeaa kuultavaa!

kuva Ilosaarirockin käsiohjelmasta /
julkaisija Joensuun Popmuusikot ry


Varsinaisten lavojen lisäksi Ilosaarirockin festarialueella, leirintäalueilla ja lähiympäristössä tapahtui hurjasti. Ilosaarirockissa voi muun muassa skeitata, keilata, joogata, pelata pingistä, katsoa roller derbyä, temppuilla karnevaaleilla, tanssia reggaetonia, kutoa sukkia (hih!) ja tanssia hitaita Juustodiscossa. Ja hei, olipa vähän siistiä huomata ihka-aidot Pussauskopit ♥ 

Ja ettei sinulta menisi tämä iloisten pohjoiskarjalaisten aikaansaama kesän huippufestariksikin tituleerattu musapläjäys ohi, vinkattakoon, että ensi vuoden päivämäärät ovat 17.-19.7.2015 ;) Ennakkoliput ovat jo myynnissä täällä.

Nähdään heinäkuussa, rok rok!

7 kommenttia:

  1. Mää en oo vielä käyny yksilläkään festareilla. Vielä mää joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niille ehtii, tervetuloa vaikka Ilosaareen ensi vuonna ;)

      Poista
  2. Mä en tajua, miksi multa jäänyt Ilosaari aina väliin!? Tulisinkos ens vuonna??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Kaisa, ehdottomasti tervetuloa ensi vuonna!! Pistetääs tapaamista mietintämyssyyn :)

      Poista
  3. Kiva tunnelmakuvaus! :)

    Näin by the way: mä tykkäisin jos pääsivulla näkyisi useampi kuin yksi postaus kerralla, mutta se on toki ihan makuasia ja ennen kaikkea tietty bloggaajan oman maun mukaan! Mulla on niin mittava lukulista että en lue jokaista postausta niiden ilmestymishetkellä, vaan käyn sitten vuorotellen vähän tarkemmin milloin missäkin blogissa ja tuoreimman postauksen lisäksi skrollailen aina vähän alaspäin nähdekseni edellisetkin postaukset, jos ne on jäänyt kurkkimati... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos E-S, muistin toiveesi festaripostauksesta ;)

      Iso kiitos, kun olet ajatellut tätä julkaisujen näkymistä ja saan siitä kommentteja! Yhden postauksen näkymiselle ei periaatteessa ole mitään muuta valintaa kuin se, että näin sivun scrollaus pysyy jotenkuten aisoissa. Toisinaan sanainen arkkuni tai päättämättömyyteni rajata kuvien määrää humpsahtaa vähän reilummalle puolelle, jolloin vieritettävää saattaa tulla jo yhdessä postauksessa reilusti.

      Mutta tästähän voisin kysäistä muiltakin lukijoilta toiveita vaikka seuraavan postauksen lopussa - iso kiitos, että jätit hyvän vinkin - sivujen on tarkoitus olla helpostiluettavia nimenomaan teille!

      Poista
    2. Kiva että ymmärsit kommentin oikein, ja tosiaan: no pressure, mä vain tykkään niin. ;)

      Poista

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!