15.4.2014

Purkinpohjat, luku II

Maaliskuu näyttää olleen kosmetiikka- ja muiden hoitotuotteiden loppumisen osalta ihan yhtä tarmokas kuin helmikuukin. Purkkia ja purnukkaa on tyhjentynyt, mistä olen luonnollisesti vain tyytyväinen - sitä vaaraa kun ei ole, että tuotteet loppuisivat yhtäkkisesti...




Kasvojen ja vartalon hoito
Oriflamen minttu-vadelma suihkugeeli sisältää kuorivia rakeita - pesee ja kuorii siis nopsasti samalla kertaa. Mukavan pirteä tuoksu ja kuorii sopivan tehokkaasti. Suihkussa on asustanut ainakin pari pullollista jo tätä. Toinen kuoriva tuote joka loppui, oli ACOn Cliniderm 2-in-1 peeling & mask kasvoille. Se sisältää riisinjyvistä murskattuja hippusia ja AHA-happoja. Kirkastaa harmauden iholta ja on oikein mieleinen tuoksultaan. Tätä voi käyttää joko kuorintana tai intensiivisenä kosteuttavana naamiona 10 minuutin vaikutusajalla. 
Rasvaosastolta on rutisteltu pari tuotetta. Clinidermin lailla apteekin hyllyiltä löytyvä, todennäköisesti yksi suosituimmista tuubeista, Orionin Aqualan Duo, joka meinaa poikkeuksetta taipua suussa muotoon Aqualan L, vaikka onkin ällää rasvapitoisempi vaihtoehto. Perusvoide on hajustamaton ja hyvin kosteuttava. Yksi pisimpään jemmatuista purnukoista, joka loppui maaliskuussa on Yves Rocherin kuivien jalkojen hemmottelunaamio 3-minute restorative mask sore feet, joka sisältää luonnonmukaista laventelin eteeristä öljyä ja tuoksuukin sen mukaiselle. Minulla ei ole havaintoa onko tuotteen ulkoasu muuttunut tai saako tuotetta enää lainkaan, mutta YR:n suomalaisesta nettikaupasta juuri tuolla nimellä ei löytynyt enää tuotetta :) vastaava tai ainakin lähin lienee Botanical Expertise -sarjassa. Vaalea voide levitetään (talven kuivattamiin) jalkoihin ja annetaan vaikuttaa 3 minuuttia, jonka jälkeen loput voi hieroa kosteuttamaan jalkoja lisää. Itselläni tämä on ollut suosiossa erityisesti saunan jälkeen tai muuten rasva-jalkoihin-ja-sukat-jalkaan -käytössä, sillä voide on oikeasti todella paksua ja tuhtia. Imeytyy kyllä onneksi, mutta jättää vähän nahkean tunteen, jos hellii jalkoja kovin paksulla kerroksella.



Hiustuotteet
TRESemmén kuivasampoo Instant Refresh oli aivan testimielessä hankittu ja toi kyllä nimensä mukaisesti raikkautta hiuksiin. Se on toimintaperiaatteeltaan täysin samanlainen kuin muutkin kuivasampoot eli suihkuta hiusten tyveen 20-25cm etäisyydeltä, odota hetki, hiero päänahkaa + hiuksia ja sitten vain harjaa. Klippoteket nauttii ainakin minun luottamustani tehokkaana volyymin tuojana kuivasampoiden saralla. TRESemmé antaa raikkautta, muttei ihan samassa määrin volyymiä. Klippoteketin vaikuttava aine (voiko niin sanoa?) on perunatärkkelys, jota TRESemméssä ei ole. Kuivasampoot ovat kiireisen aamuni pelastus ja pikanutturoiden tai lettikampausteni tuuheudenantaja. Sileät ja pitkät hiukseni ovat satavarmasti päätä myöten, ellei niille näytä joko tupeerauskampaa tai jotain hiuspuuteria/kuivasampoota antamaan rakennetta. Sileä kampauskin on tyylikäs, mutta on myös kiva, etteivät hiukset aina valu ihan nuoltuna. Siksi annan ääneni Klippoteketille. Myös muita kuivasampoita on majaillut tahi majailee parhaillaan hiustuotelaatikossani (saldo pikaisella tarkistuksella oli tällä hetkellä 4), mutta niistä sitten toisen kerran lisää.

Wellan Wellaflex on jotain, josta en luopuisi. Jo vuosia se on ollut yksi varmimmista hiuslakoistani ja siihen on varmasti siksi syntynyt vahva tunneside. Sen haastajina on käynyt moni isompi ja pienempi ponnekaasupullo, muttei ole päässyt lempituotteekseni asti. Tiedän, että vähäisempikin pitoaste varmasti riittäisi, mutta ostokseni on silti ultra strong. Jos tarvitsen kaikenkestävää, sateessa ja tuulessakin toimivaa lakkaa, se on Schwarzkophin Osis+ -pumppulakka. Viime kuussa tein hiuslakan puutteessa pikaostoksen Klippoteketin Maximum XX Strong -hiuslakasta pienessä 80ml:n koossa, minkä jälkeen jouduin uusintaostoksille isomman pullon kiilto silmissä. Sen verran hyvin pieni matkakoko vakuutti, että tästä voi olla Wellaflexin haastajaksi.

Tigin Bed Head Manipulator kuuluu enemmän perheen miesväen hiustuotteisiin, mutta olen sukinut sitä joskus kurittomiin kutreihin hyvällä menestyksellä. Tätä hiusvahaa pitäisi ostaa välittömästi lisää. Ammottava aukko hiusvahoissa on nimittäin todellisuutta.



Meikki- ja hoitotuotteet
Olen surkea meikkivoidekokeilija. Patalaiska ja lisäksi en halua ostaa kaappiini pölyttymään yhtään purkkia, joka saa kasvoni näyttämään possunpunaiselta, koska sitä punaista pigmenttiä on annettu jo ihan riittävästi geeneissä. Lumenen mattameikkivoide sävyssä 2 Hunajamaito on hyvä perusmeikkivoide, jonka rinnalle olen haikaillut nyt uutta tulokasta Clarinsilta.

Kuka tunnistaa vaaleanpunaisen pikkupuikon takana? Siitä on hieroutunut kaikki tunnisteet pois, mutta kyljessä on aikoinaan lukenut Lumene silmänympärysvoide. Muistan hatarasti, että puikon kyljessä olleessa käyttöohjeessa neuvottiin säilyttämään voide jääkaapissa, jolloin viilentävä vaikutus voimistuu ja silmäpussien luvattiin madaltuvan. Kyllähän minäkin tätä säilytin jääkaapissa, mutta se ei vain sieltä koskaan eksynyt silmänympärysiholleni ennen kuin suostuin uskomaan, että minun käytössäni sen kuuluu olla muiden meikki- ja hoitotuotteiden lähettyvillä, että saan käytettyä sitä. Savetti-paketti kasvojenpuhdistusliinoja oli kuivunut laatikon perälle oletettavasti parin otetun liinan jälkeen.. miksiköhän tätäkin on pitänyt säilyttää? Ajattelinko mahdollisesti käyttää näitä vielä joku päivä?

d.j.v. beautenizerin Fiberwig LX ripsiväri sisältää kuituja, jotka saivat ripseni oikeasti näyttämään pidemmiltä. Tämä on siitä armollinen ripsiväri, että se kestää sadetta ja hikoilua ja lähtee pois lämpimällä vedellä, silloinkin isoina palasina. Harmillista on se, että ripsivärimassa paakkuuntuu käytössä, jolloin ripsistä ei saa enää siistejä ja tuote on heitettävä roskiin.

Lumenen kulmakarvageeli oli jumahtanut vanhaan meikkiarsenaalilaatikkoon, josta heitin sen nyt pois sen enempää availematta, kuten myös kaksi kuvassa olevaa kajaalia. Toinen kajaaleista ja Fiberwig olivat jostain mystisestä syystä jääneet pois yhteiskuvasta, mutta pääsivät onneksi näihin omiin kuviin. Harmaasta kajaalista ei ole mitään aavistusta minkämerkkinen se on, mustassa sentään lukee vielä jotenkin havaittavasti Yves Rocher. Taivas yksin tietää, milloin nämäkin on ostettu... sen verran osaan valottaa, että ei tällä vuosituhannella!

Vieläköhän tulen tekemään tällaisia esihistoriallisia löytöjä, joiden iän määrittämiseen tarvitaan radiohiiliajoitusta..?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa, kiitos kommenteistasi!